Duikschool 'De Nereïden'

Wevelgem

Naast onze wekelijkse zwembadtrainingen gaan we ook bijna wekelijks duiken in open water. Meestal gaan we daarvoor naar Barges, een steengroeve in Doornik, maar regelmatig bezoeken we ook wel eens één van de vele andere steengroeves in België.

In de zomermaanden gaan we af en toe duiken in de Gavers in Harelbeke en voor de minder ervaren leden gaan we ook elk jaar naar Nemo33 in Ukkel, het diepste zwembad van Europa.

Vanaf mei gaat we regelmatig richting Zeeland. In de maand mei zitten verschillende clubleden op camping 'De Pluimpot' bij Gorishoek, en daarnaast organiseren we jaarlijks een bootduikweekend (juni) en een clubweekend (september) in Zeeland.

Uiteraard komen ook meer exotische bestemmingen aan bod. Elk jaar organiseren we een clubreis naar bv. Zuid-Frankrijk, Egypte, Malta, Malediven, Ierland, ...

Tijdens de open water duiken kunnen leden steeds proeven afleggen om zich verder te bekwamen en naar een hoger brevet door te stromen.

In het kader van de duikopleiding organiseren we uiteraard ook jaarlijks een reeks theorielessen en zwembadlessen met bijhorende examens. Ook nitrox- en andere, meer gevorderde, opleidingen worden door onze club georganiseerd.

En ten slotte hebben we onze jaarlijkse clubdiner en de algemene vergadering met nieuwjaarsreceptie.