Beste kandidaat lid,

Via dit formulier willen we graag je persoonlijke gegevens opvragen. We hebben die nodig om je te registreren als lid van onze club, bij onze duikliga NELOS en bij de verzekeraar Arena.

Vzw Duikklub De Nereïden hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

We willen heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om je privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. We houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook gekend als GDPR).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • je persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in onze privacyverklaring;
  • verwerking van je persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • vragen om je uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van je persoonsgegevens;
  • passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • op de hoogte zijn van je rechten als betrokken persoon omtrent je persoonsgegevens, je hierop willen attent maken en deze willen respecteren.

 

 

Registratie Nieuwe Leden

0/100

0/4

0/50

0/20

0/20

0/10

0/12

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com

Als club moeten we ook af en toe eens onze kas spijzen.

Traditioneel organiseren we hiervoor om de 4 jaar een onderwaterkaarting.

Een wat??

Inderdaad, je kan dan bij ons op de bodem van het zwembad een partijtje komen kaarten.

Uiteraard voorzien we jou daarvoor van ademlucht uit een duikfles en wordt je omringd door verschillende veiligheidsduikers.

Kan je nog niet duiken? Dan geven we je eerst een korte initiatie!

Wie het liever droog houdt kan natuurlijk ook boven water een kaartje komen leggen.

Hou onze website in de gaten voor de volgende editie!

Af en toe doen we ook eens wat meer uitzonderlijke activiteiten.

Eén van deze activiteiten is de maritieme indoor training bij GetWet in Rotterdam. Dit is een training in verschillende technieken, die wordt gegeven aan mensen die off-shore werken (booreilanden, vissers, ...).

Ook duikers kunnen deze training volgen. Zeker niet voor watjes!

 

Bij onze noorderburen vinden we in de provincie Zeeland het nationaal park Oosterschelde, met zijn vele duiklocaties.

Het bewijs dat je niet altijd ver moet reizen om zeer mooie onderwaterlandschappen met hun fauna en flora te ontdekken.

Duiken in de Oosterschelde betekent duiken in getijdewateren met stroming. Iets voor de al wat meer ervaren duikers.

Gelukkig zijn er ook verschillende locaties waar (bijna) geen stroming is, zoals de Grevelingen of het Veerse meer, zodat je als minder ervaren duiker toch ook al eens kan proeven van zoutwater-duiken.

 

Ben je nog niet helemaal zeker of duiksport wel iets voor jou is?

Op aanvraag organiseren we ook graag een initiatie. We vragen hiervoor € 5,- per persoon per les. Je kan tot 3 duikinitiaties volgen voor je beslist of je lid wil worden van onze club.

Je kan contact opnemen met ons via het contactformulier.

Jaarlijks organiseert de sportdienst van Wevelgem tevens ook een lessenreeks 'Diepzeeduiken' in samenwerking met onze club. Deze lessenreeks gaat door op donderdagavond van 21:00 tot 22:00 uur, van oktober tot december. Je kan hiervoor inschrijven via de webshop Jeugd & Sport van de gemeente Wevelgem.

Tijdens deze lessenreeks leren we jou alle basisvaardigheden aan in het zwembad.

Rond je deze lessenreeks met succes af, dan heb je alvast het eerste luik van de 1*duiker-opleiding behaald. Wordt ja daarna lid van onze club, dan begeleiden we je verder met een theoretische opleiding en 5 open-water duiken om de opleiding tot je eerste duikbrevet te vervolledigen.

Elk jaar gaan we ook op duikreis naar meer exotische duikbestemmingen.

Uiteraard staat Egypte af en toe eens op de agenda, maar in de afgelopen jaren zijn we bvb. ook naar deze bestemingen afgereisd: Malediven, Malta, Zuid-Frankrijk, ...

 

Zoals voor elke sport is er ook voor het duiken een stukje theoretische kennis nodig.

Als je pas leert duiken, dan wordt dit beperkt tot een algemeen overzicht. Je moet hier dan ook geen examen voor afleggen.

Eén maal per jaar organiseren we ook meer gevorderde lessen voor onze kandidaten die een hoger brevet willen behalen (2*duiker, 3*duiker, ...). Hiervoor moet dan uiteraard wel een examen afgelegd worden om aan te tonen dat je alles goed hebt begrepen.

Deze theoretische kennis vertrekt vanuit een aantal fysische wetmatigheden die aan de basis liggen van wat de waterdruk met ons lichaam doet als we gaan duiken.

Het inzicht hierin leert ons wat de risico's zijn bij het duiken en waar we moeten op letten om het duiken veilig te laten verlopen.

Verder wordt er ook wat praktische kennis aangeleerd omtrent duiken op verschillende locaties (steengroeven, getijdewateren, ...), alsook over het materiaal dat we gebruiken.

In de koudere maanden van het jaar bezoeken we ook wel eens 'Indoor' duiklocaties, waar je in meer confortabele omstandigheden kan duiken.

Deze duiklocaties zijn tevens ideaal voor beginnende duikers, voor wie het allemaal nog wat nieuw is, en die meestal ook nog niet over alle eigen duikmateriaal beschikken.

Indoor duiklocaties die we jaarlijks proberen te bezoeken:

Bijna elk weekend gaan we duiken in 'Open-water'.

Meestal is dit in een steengroeve in Doornik, Barges genaamd. Deze duiklocatie is niet enkel één van de mooiste steengroeven in België, maar bied tevens de mogelijheid om de proeven voor de verschillende duikbrevetten af te leggen.

Andere locaties waar we regelmatig naartoe gaan: de Gavers in Harelbeke, Zeeland met zijn vele duiklocaties, steengroeven en stuwmeren in de Ardennen, de put van Ekeren, ...

Elke donderdagavond trainen wij van 21:00 tot 22:00 in het gemeentelijke zwembad van Wevelgem.

Heb je nog geen duikbrevet en wil je graag kennis maken met de duiksport?

Of heb je wel al een duikbrevet en ben je op zoek naar een duikclub?

Kom gerust eens langs.

Ben je nog niet helemaal zeker of duiksport wel iets voor jou is? Op aanvraag organiseren we ook graag een initiatie. We vragen hiervoor € 5,- per persoon per les.

Je kan contact opnemen met ons via het contactformulier.

Privacyverklaring

Algemeen

Vzw Duikklub De Nereïden hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

Dit is het huidige bestuur van onze duikschool:

FotoNaamFunctieBrevetE-mail
arnold 120x167 Arnold Clinckemaillie Voorzitter I1 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Marnix 120x164

Marnix Gheysen Ondervoorzitter D3 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Pieter 2015 120x167 Pieter Derumeaux Secretaris  D3 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Steve 2007 120x168 Steve Malfait Afgevaardigde Duikschool I2 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Yoery 2014 120x162

Yoery Deduytschaever Materiaalmeester D3 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Vanessa 2015 120x162  Vanessa Libbrecht Penningmeester  D1 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Nico 2015 120x168  Nico Bartier Verantwoordelijke  Feestelijkheden  D3 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Een duikschool kan uiteraard niet zonder instructeurs.

Dit is het huidige kader van onze duikschool:

FotoNaamDetails
Steve 2007 120x168 Steve Malfait

Duikschoolleider

2*Instructeur

Nitrox Instructeur

arnold 120x167 Arnold Clinckemaillie 1*Instructeur
Erik 2012 120x162  Erik Malfait

 1*Instructeur

houtan 2014 120x162 Houtan Haeri

2*Instructeur

Nitrox Instructeur

Heb je vragen, suggesties, ... dan kan je ons contacteren via het contactformulier.

Wil je graag kennis maken met de duiksport ?
Wij trainen elke donderdagavond van 20:45 tot 21:45 in het zwembad 'De Zwemkom' in Wevelgem.
Kom gerust eens langs.

Op aanvraag organiseren we ook graag een initiatie. We vragen hiervoor € 5,- per persoon per les.

Secretariaat

Duikclub De Nereïden
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Duiken is echt niet iets wat je enkel op vakantie in verre exotisch oorden kan doen. Er zijn ontelbare plaatsen waar je kan duiken, ook dichter bij huis, teveel om op te noemen. Hier vind je alvast enkele links naar websites die je aardig op weg kunnen helpen.

 

Subcategorieën

Aanmelden

Enkel voor leden.

Door in te loggen op deze website verklaar je automatisch dat je de privacyverklaring van de club kent en aanvaard..