Historiek

De naam van de club is afkomstig uit de Griekse Mythologie:

Nereïden of Nereïdes (Gr.), de vijftig dochters van de wijze zeegod Nereus. Het zijn mooie, vriendelijke zeenimfen, die de schippers bijstaan. Zij behoren tot het gevolg van de zeegod Poseidon. Bekende Nereïden zijn Amphitrite, de vrouw van Poseidon, Achilles' moeder Thetis en Galatea.

 

In 2016 werd onze club 45 jaar.

 

In 1971 bestond er een zwemclub in Moorsele. Deze werd omgevormd tot een duikclub. Er diende destijds een beroep te worden gedaan op externe instructeurs en andere duikscholen voor het behalen van brevetten.

 

Om het statuut van duikschool te behalen werd een 2*I aangetrokken, die niet van de streek was. Wanneer er destijds slechts een 3*D voorhanden was in de club was er stilletjes een nieuwe generatie aan het opkomen. De hulp van duikclubs zoals deze van Wervik en Moeskroen was zeer welkom.

 

Het zwembad van Moorsele werd gesloten en alles verhuisde naar Wevelgem. De eerste eigen NELOS 1*instructeur leidde een nieuw tijdperk in. Het aantal leden schommelde rond de 60 en het aantal gebrevetteerde duikers steeg gestadig.

Duikplaatsen bij uitstek waren de Barges en Le Cornet in Doornik. De Oosterschelde was bijna een avontuur. Toen kwam Hurghada (wat destijds nog een klein stadje was).

 

Ondertussen zijn er drie 2*I en één 1*I bijgekomen.

 

Jaarlijks wordt er een duikweekend gehouden bij Gorishoek, telkens met groot bijval.

 

Regelmatig wordt er een 'Tour de Belgique' gehouden waarbij er verschillende duikplaatsen in België bezocht worden. Ook duikreizen naar het buitenland staan regelmatig op de agenda, zoals Egypte, Le Lavandou en Ierland.

 

Kortom een kleine gemoedelijke club waar iedereen iedereen kent. En die er na 45 jaar nog steeds de goede 'ambiance' kan in houden.

Aanmelden

Enkel voor leden.

Door in te loggen op deze website verklaar je automatisch dat je de privacyverklaring van de club kent en aanvaard..